top of page

Over mij

Hallo!

IMG_20210719_153507.jpg

Ik ben Lies. Naast schrijven hou ik ook van wilde bloemen, kleurrijke kleedjes, mijn liefje en mijn hondje, in de hangmat liggen in de zon, gekleurde lampionnetjes, in een tent zitten als het regent, bijleren over andere culturen, alles natuur, en zelfgemaakte ijsjes.

Maar dat wil je misschien helemaal niet weten.


Mijn schrijven? Het begon allemaal lang geleden, toen ik ontdekte dat je met lijnen op papier woorden kon vormen, en met die woorden vervolgens hele werelden kon bouwen. Magisch vond en vind ik dat.

Mijn schrijfcarrière begon met publicaties van mijn opstellen in het schoolkrantje, zo nu en dan als laureaat eindigen in een schrijfwedstrijd, en schriften vol gedichten die zich opstapelden in mijn kast (en af en toe eens eentje dat gepubliceerd werd in een obscuur krantje waar verder nog nooit iemand van gehoord heeft)...

Later volgden een reisblog, columns voor een online vrouwenmagazine, hier en daar werd al eens een artikel van mijn hand gepubliceerd. Tussen lange episodes in het buitenland door waagde ik voor het eerst mijn hand aan kinderboekjes.

Nog tot 2013 zou het duren vooraleer er ook effectief een publicatie van mijn hand verscheen. 'Sisa' was een educatieve publicatie in het Spaans en het Kichwa, geschreven in opdracht van de Charles Darwin Foundation. Het boekje werd gratis verspreid in alle scholen van de Galápagoseilanden! Niet slecht voor een debuut, al zeg ik het zelf. Mijn werk als antropologe, mijn liefde voor natuur en mijn schrijfpassie, allemaal verenigd in een en hetzelfde werk!

Dankzij het inspirerende traject van Studio Sesam verscheen in 2015 in het Nederlandse taalgebied het voorleesboekje 'Berelekker'. Hierna verschenen nog 2 AVI-boekes bij Uitgeverij Die Keure.

'Luna' bestond toen al lang in mijn hoofd. Flarden en scènes, stukjes en beetjes stonden hier en daar op computers of in de cloud. Jaren gingen voorbij waarin ik steeds uitvluchten zocht (en vond, blijkbaar) om het verhaal niet af te werken. Faalangst heet zoiets, geloof ik.

Tot ik mezelf een stevige schop onder mijn kont gaf en mij van de wereld afzonderde tot het eerste boek af zou zijn. Et voila, enkele maanden later was ze daar eindelijk: mijn Luna, mijn geesteskind. Toen het ook nog eens bleek te klikken met Uitgeverij Hamley Books kwam alles in een stroomversnelling. Gelukkig duurt het inmiddels ook geen kleine tien jaar meer voor ik een boek af krijg.

Naast schrijven (plus signeren, auteurslezingen geven en schrijfcursussen doceren) heb ik ook mijn eigen onderneming, The Wild Life, waarmee ik superleuke activiteiten in de natuur aanbied!

Wil je nog wat weten? Stuur me gerust een berichtje!

bottom of page